تبلیغات
ورزگ , پشت پرده ها , آموزش و نکته های مفید Vorezg - عناب
 
ورزگ , پشت پرده ها , آموزش و نکته های مفید Vorezg
دو چیز را هرگز فراموش مکن (خدا و مرگ را ) . دو چیز را همیشه فراموش کن ( به کسی خوبی کردی و کسی به تو بدی کرد ) . لقمان حکیم
درباره وبلاگ


با سلام از شما خواهشمندم سخنان رسانه های بیگانه را به هیچ وجه گوش ندهید و باور نکنید زیرا آنان با تدابیر و برنامه ریزیهایی که کرده اند به تدریج مغز شما را شستشو داده و مطیع خود میکنند و افکار شیطانی خود را به شما تحمیل میکنند . بیایید با هوشیاری طوطئه دشمن را خنثی سازیم آیا تا به حال از خودتان نپرسیده اید که چرا آمریکا و اسرائیل اینقدر برای جنگ نرم (رسانه های خارجی و فارسی زبان و اینترنت و ... ) خرج میکنند ؟ آیا دل آنها برای ما میسوزد ؟ نه این همه خرج و مخارج جز برای رسیدن آنان به اهداف شوم و شیطانیشان نیست ....


با زمینه سازی و فراهم کردن هرچه سریع تر ازدواج جوانان : آنان را از گمراهی و گناه نجات دهیم . همه ما مسئول هستیم التماس دعا

مدیر وبلاگ : سعید
مطالب اخیر
1392/07/2 :: نویسنده : سعید

عناب (Ziziphus zizyphus) درختچه‌ای است متوسط که ارتفاع آن تا ۱۰ متر نیز می‌رسد. عناب بومی مناطق گرمسیر بوده و برگ‌های کوچک سبزرنگ، بدون کرک و تخم‌مرغی شکل آن در زمستان می‌ریزد. میوهٔ زیتونی شکل عناب که دارای خواص دارویی بسیار زیادی می‌باشد در ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و چروک می‌خورد.

عناب را «خرمای قرمز» و «خرمای چینی» نیز می‌نامند.

با توجه به کشت گستردهٔ عناب، رویشگاه اصلی این درخت به درستی مشخص نیست ولی چنین تصور می‌شود که خاستگاه طبیعی آن باید در آسیای جنوبی مابین لبنان، شمال هندوستان، شبه جزیره کره و جنوب و مرکز چین بوده باشد.




عناب درختچه‌ای است خزان‌پذیر که به صورت مستقیم و یا کج و معوج رشد کرده و ارتفاعی بین ۵ تا ۱۰ متر پیدا می‌کند. برگ‌های بیضی شکلش کشیده، بدون کرک و سبز براق بوده و حاشیه‌هایش دندانه‌دار می‌باشد. گل‌ها سبز متمایل به زرد و بسیار کوچک بوده، قطرشان به ۵ میلی‌متر می‌رسد و دارای ۵ گلبرگ ناپیدا می‌باشند. میوه‌های درخت بیضوی شکل و شفت بوده و طولشان به ۲-۳ سانتی‌متر می‌رسد. عناب نارس سبز و لغزنده بوده و طعمی شبیه به سیب دارد که پس از رسیدن به رنگ قرمز تیره درآمده و چروک می‌خورد . میوهٔ عناب که هسته‌ای دراز و باریک دارد در پاییز به طور کامل می‌رسد. مزهٔ آن شیرین، خوراکی بوده و دارای خاصیت دارویی می‌باشد.


در بریتانیا عناب را به صورت خشک‌شده و یا به صورت آب‌نبات‌های طعم‌دار همراه با چای عصر میل می‌نمایند. در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار می‌دهند. در برخی مناطق از عناب برای تهیهٔ سرکه استفاده می‌شود و در آفریقا از آن کیک درست می‌کنند. عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده می‌شود اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده می‌نمایند .

عناب آرامش‌بخش و ضد بدخلقی است و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می‌شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می‌کنند. عناب خون را تصفیه و سموم را از بدن دفع می‌کند، سبب روشنی پوست شده و از بروز مشکلات قلبی جلوگیری می‌نماید.

عناب ملین و دارای لعاب بسیار است و سینه را نرم می‌نماید . استفاده از مغز میوه در زخم‌ها و بریدگی‌ها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آنها می‌شود. عناب همچنین دندان‌ها را در برابر پوسیدگی مقاوم می‌سازد. چای عناب دارای ماده ضدسرطانی ساپونینز است. این چای باعث ترمیم بافت‌های آسیب دیده و تقویت عضلات می شود.


خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی عناب
عصاره آن موجب مهار اثر رادیکال‌های آزاد (به عنوان عامل افزایش التهاب) می‌گردد. حاوی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی چون ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاوونوئید است. همچنین موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود.

 عناب و قند خون
ترکیبات اتری موجود در آن عامل مهار کننده‌ای در افزایش قند خون است. همچنین مقادیر پارامترهای بیوشیمیایی مانند قند خون، اوره، کراتینین، کلسترول سرم، تری‌گلیسیرید سرم، HDL، LDL، هموگلوبین و هموگلوبین گلیکوزیله را به طور قابل توجهی به سطح نرمال نزدیک می‌کند.  
عناب و سرماخوردگی
در طب سنتی ایران نیز مصرف جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است. چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار گوارا محسوب می‌شود که به جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک می‌کند. اگر دچار سرماخوردگی شده‌اید و از خشکی سینه و سرفه رنج می‌برید، عناب داروی گیاهی مناسب و کارآمدی است. عناب دارای لعاب فراوان، پروتئین، مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C است. عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم کننده سینه و ضد سرفه است.
جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می‌کند. به علاوه آسم و تنگی نفس را برطرف می‌کند. برای تهیه جوشانده عناب 50 گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.


   ارزش تغذیه‌ای
این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظه‌ای مواد معدنی است. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور می‌باشد. در ضمن حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول موثر در کاهش چربی و قند خون است. محتوای چربی کل میوه عناب بسیار کم است. نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است، بنابراین متخصصین تغذیه می‌توانند عناب را به عنوان بخشی از رژیم غذایی توصیه نمایند.



 عناب و دستگاه گوارش
عناب در زمان ابتلا به اسهال می‌تواند حرکات مربوط به دستگاه گوارش را کاهش دهد. مخلوط را با نمک و فلفل به عنوان هضم کننده مصرف کنید. میوه خشک رسیده به عنوان ملین می‌باشد. حتی تأثیر آن برای کمک به درمان یبوست با مطالعات بالینی مختلف به اثبات رسیده است و به تمام افرادی که از یبوست رنج می‌برند توصیه می‌شود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند. عناب تقویت‌کننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف گوارش را نشان داده است. مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.
عناب
 حفاظت از کبد
مصرف عناب به طور معنی‌داری سطوح آنزیم‌های کبدی را کاهش می‌دهد. این آنزیم‌ها نشانگر آسیب بافتی هستند.
یافته‌های بافت شناسی نشان می‌دهند که این میوه اثرات محافظتی در برابر بیماری‌های کبدی دارد. عناب در درمان کبد چرب نیز مفید است.
 خواص دیگر عناب
* در کم فشاری خون و نازایی مفید است.
* عناب آرامش‌بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می‌شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می‌کنند.
* خاصیت ضد میکروبی دارد.
* چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعث ترمیم بافت‌های آسیب دیده و تقویت عضلات می‌شود.
* استفاده از مغز میوه در زخم‌ها و بریدگی‌ها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آن‌ها می‌شود.
* به دلیل محتوای فلور در استحکام دندان‌ها موثر است.

ماهنامه دنیای تغذیه

tebyan.net

ویکی‌پدیا





نوع مطلب : طب سنتی ایرانی و اسلامی، كشاورزی، پزشكی، محصولات شهرستان قاینات و روستای ورزگ، 
برچسب ها : عناب، گیاه دارویی، خواص عناب، درخت عناب، میوه عناب،
لینک های مرتبط : ورزگ،
1396/09/17 16:45
Definitely believe that that you said. Your favorite reason seemed to be at the web the simplest thing to be aware of.
I say to you, I definitely get irked while other folks consider
concerns that they just don't recognise about. You managed to hit the nail
upon the top as well as defined out the entire thing with no need side-effects , folks could take a signal.
Will probably be back to get more. Thank you
1396/05/16 16:03
Definitely consider that which you stated.

Your favorite reason seemed to be on the internet the easiest factor to take into account of.
I say to you, I definitely get annoyed even as people think about issues that they plainly don't realize about.
You managed to hit the nail upon the top and also defined out
the whole thing without having side-effects , people can take a signal.

Will likely be back to get more. Thanks
1396/05/9 16:29
I know this web site presents quality dependent
articles or reviews and additional stuff, is there any other site which gives these information in quality?
1396/05/6 19:58
Hello there, You have done an incredible job.
I'll certainly digg it and personally recommend to my friends.

I'm sure they will be benefited from this website.
1396/03/18 20:43
I need to to thank you for this good read!! I certainly enjoyed every
bit of it. I have you book-marked to check out new stuff you post…
1396/03/2 18:56
My coder is trying to convince me to move to .net from PHP.

I have always disliked the idea because of the costs. But he's tryiong
none the less. I've been using WordPress on a number
of websites for about a year and am concerned
about switching to another platform. I have heard fantastic things
about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress
posts into it? Any help would be really appreciated!
1396/03/2 13:10
After exploring a number of the blog posts on your blog, I really like your technique of blogging.
I bookmarked it to my bookmark site list and will be checking back soon. Take
a look at my website too and tell me how you feel.
1396/02/29 10:24
Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you
have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I've been trying for a while but I never seem to get there!

Appreciate it
1396/02/28 14:21
Thanks for finally writing about >ورزگ , پشت پرده ها , آموزش و نکته های مفید Vorezg - عناب <Liked it!
1396/02/1 03:12
Great site you have here.. It's hard to find good quality writing like yours these days.
I seriously appreciate people like you! Take care!!
1396/01/25 06:12
This is a great tip particularly to those fresh to the blogosphere.
Short but very precise information… Many thanks for
sharing this one. A must read post!
1396/01/23 13:34
Thanks for sharing your thoughts. I really appreciate your efforts and I will be waiting for your further write ups thank you once again.
1396/01/23 02:52
An impressive share! I've just forwarded this onto a co-worker who has been conducting a little research
on this. And he in fact ordered me breakfast because
I stumbled upon it for him... lol. So let me reword this....

Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending
some time to talk about this matter here on your site.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :